Saknar min lilla snäcka!

Tusen saker och ingenting blir gjort... nej riktigt så är det inte, men det känns så ibland. Som jag nämnde förut är det mycket som måste hända på en och samma gång, så det är mycket som behöver förberedas innan det allt kommer i rullning, men nu känner jag att vi närmar oss! Vi har inlett ett väldigt spännande samarbete som jag inom kort kommer berätta mer om. I morgon ska vi sätta paketen för mässan, sedan är det bara att sälja, sälja, sälja! Vi har redan några utställare klara, men för att inte missa någon så hojta gärna till om du eller någon du känner har ett företag som vill vara med!

Mässan är ju inte det enda jag jobbar med för tillfället. Vi är ju mitt uppe i planeringen för Oskarshamns egen Oskarsgala www.oskarsgalan.se och i morgon blir det biljettsläpp med en stor "införgalan"-tillställning på Flanaden här i stan. Det blir modevisning, tävling, biljettförsäljning och Oskarsgalans blomsterleverantör koras. Jag ligger även i startgroparna för en ev. fortsättning av Oskarshamns Framtidsdagar som jag projektledde även förra året, så med alla projekt på gång kände jag att min lilla snäcka fick åka på semester till mor och far i några dagar, men det är ju inte annat än att jag saknar henne!

♥ Loppan min lilla snäcka ♥



Den här bilden påminner mig om att att det faktiskt har varit grönt även att det är svårt att minnas nu.

Nu är det dags för lite kvalitetstid med sambon, när vi för en gångs skull är "barnfria" ;)

♥♥♥


Fjärilar i magen!

Nu börjar det kännas...jag tänker på den hela dagarna jag drömmer om den på nätterna, i alla fall den lilla tid jag sover, resten ligger jag vaken och tänker på den...MÄSSAN! Nu är vi på gång! Det är sjukt mycket som ska ordnas och helst allt på en gång. Det är många moment 22 där jag önskar att jag har nummer 1 klart och att för att ordna det beöver jag ha nummer 2 klart men för att lösa nummer 2 hade det varit enklare om nummer 1 var klart. Men det är så här det ska vara, det är det här jag älskar och så här är det varje gång man planerar en mässa, så jag har lärt mig att ha lite is i magen för allt faller på plats till slut.

Ska du gifta dig under 2010 eller 2011?? Håll koll på vår hemsida www.obm2010.se du kan få chansen att vinna riktigt fina priser till ditt bröllop!

Köp din brudklänning på Halens!

Har du en liten plånbok kan du beställa din brudklänning på Halens(!)
Kul att se att även de har snappat upp trender som:


Svarta detaljer



Halens 3 495:-



Draperingar



Halens 3 995:-



Mycket volanger



Halens 3 995:-



Klänning i chiffong



Halens 2 495:-



Eller för den modiga, den röda!



Halens 3 995:-


Mer tips och idéer om din bröllopklänning får du på Oskasrhamns bröllopsmässa den 23 maj! Läs mer på mässans hemsida www.obm2010.se

snö, snö, snö så det blir hemsida istället!

Vädergudarna var inte med oss idag... Vi skulle hämtat en brudklänning för att börja fota till marknadsföringsmaterialet till mässan och vi skulle även tagit några häftiga bilder till bloggen, men bilen är helt insnöad och snön bara öser ner, så det blev hemsidejobb i stället, så nu har vi fått upp vår hemsida www.obm2010.se 

Till min hjälp att planera bröllopsmässan har jag Candice som jobbar på Pandamedia det är hon som står för den kreativa biten (bl a då hemsidan), och mässan hade aldrig blivit vad den kommer bli utan henne. Trots en liten 7-veckors baby jobbar hon stenhårt för att det här ska bli en oförglömlig mässa. I Vanliga fall jobbar Candice och Pandamedia med filmning och fotografering av bröllop och har tagit många fantastiska bilder och gjort riktigt bra filmer!

Nu är det bara att hålla tummarna att det blir uppehåll imorgon så vi kan ta oss ut!

Nähä efter en hel dags jobb så här på en lördag är det dags för lite socialisering med vovve och sambo!

Glöm inte bort dem som betyder mest!

Det har varit väldigt mycket nu med företagsstart och mässaplanering och det är så himla roligt! Det är så kul att det är lätt att glömma bort tid och rum och bara köra på. Mina stora intressen är ju fest och bröllop, men jag har även ett stor intresse till och det är djur. Det visar sig genom en lite kinesisk nakentik här hemma.

Hemma hos mig är det bröllopstidningar som gäller med det har även smugits sig in en hundtidning och igår damp den ner i brevlådan så jag slog mig ner i soffan för att läsa. Den allra första meningen jag läser är "många hundar idag är understimulerade" och fick direkt dåligt samvete så idag lättade jag samvetet genom att ta med Loppan på en riktigt lång morgonpromenad, vilket var både skönt och bra, fick rensa en hel del tankar och mycket nya idéer!

Det är lätt att även glömma bort andra vi älskar. Över allt läser vi om brudens stora dag, men det är väl inte bara bruden som gifter sig (om det inte är ett kvinnligt samkönigt bröllops förstås) därför tänkte jag ägna mig lite åt brudgummens mode idag, jag tänkte reda ut lite olika begrepp. Vanligaste idag är frockcoat en lång kavaj. Till den har man en mönstrad väst och en matchande plastrong eller kravatt. Vid informella bröllop är kostym det vanligaste klädseln. Ännu ledigare blir det om brudgummen väljer en ljus kostym. Frack är något som har blivit trendigare och en konkurrent till frockcoaten. Är det ett riktigt högtidligt bröllop kan vita hanskar och svart hög hatt bäras till. Jaquette är en lång kavaj som påminner om fracken, skillnaden är att den är helskuren från framsida till baksida och hel baktill. Den ska vara svart eller grå och till den bär man grå byxor med svarta ränder, väst och plastrong eller sidenslips. Även till jaqetten kan mannen bära hatt och handskar men här kan hatten även vara grå. Smoking tillhör aftonklädseln och ansågs förr inte passande på bröllop men kommer mer och mer på mindre högtidliga bröllop. Till smokingen bärs en tillhörande smokingskjorta, fluga och gördel eller väst. Nehrurock liknar frockcoaten men har en kinakrage istället för kavajslag. Till detta bärs matchande väst, plastrong och svarta byxor. Jobbar brudgummen inom polisen eller det militära kan han välja att gifta sig i uniform och sista varianten är att gifta sig i folkdräkt

Som sagt glöm inte att ni är två som gifter er, att det är er stora och minnesvärda dag där ni ska visa kärleken till varandra, och glöm inte heller de vi har omkring oss, t ex den lilla hunden där hemma :)

Mycket med bröllopsmässan, och lite klänningstips!

Igår tog vi igen den missade planeringstiden. Det är väldigt mycket planering bakom en mässa, och eftersom det här inte bara kommer vara en vanlig mässa är det ännu mer jobb. Vad som kommer hända och när det kommer hända får ni snart veta, håll ögon och öron öppna. Det jag kan avslöja nu är att själva mässan kommer hålla till i Folkets Park, här i Oskarshamn, söndagen den 23 maj, och att ni som har varit i Folket Park förut inte kommer känna igen er.

Vi passade även på att träffa Oskarshamns-Tidningen under gårdagen inför deras bröllopsbilaga som kommer med lördagstidningen nu på lördag missa inte det! 



Klänningstips!

Såg några riktigt fina klänningar på bröllopsmagasinets hemsida skulle själv kunna tänka mig allihopa och för den kontroversielle varför inte gifta sig i rött? Vågar man sig inte riktigt på det spåret fullt ut kan man haka på trenden med mer färginslag. Som jag nämnt tidigare är svarta detaljer på den vita klänningen väldigt inne, även andra färgdetaljer kommer mer och mer, varför inte välja en rosa sko?


Andra trender vi ser på klänningsfronten är asymmetriska klänningar med ett axelband istället för helt axelbandslöst som fortfarande ändå är populärast. Det blir mycket draperingar, och klänningar i chiffong är något som kommer stark 2010. Självklart hör romantiken till bröllop och det ser vi i år genom klänningar med mycket vidd och volym som byggs upp med hjälp av en mängd volanger. Även rosetten har smugits sig in, från att har varit en accessoar, till att nu bli en del av klänningen. För den som inte vill köra den superromantiska stilen ser vi även mer korta klänningar, där den med vackra ben med fördel kan framhäva dessa. :)


Sedan får vi inte glömma våra små prinsar och prinsessor. Eftersom många väntar med bröllop till de passerat 30 är det också många som har barn och givetvis ska man inkludera dem denna dag av kärlek.



Mässplanering och bröllopsfärger!

Väder, vind och sjukdom gjorde att vi fick skjuta upp dagens mässplanering men jag kan ändå avslöja att mässan kommer att gå av stapeln i slutet av maj och bli något utöver det vanliga!

Årets färger
Nytt år och nya trender. Ett av de viktigaste stegen i planeringen är att välja färger till sitt bröllop. Ofta går bröllop i ljusa milda färger så som gammeldags rosa, ljusgult och lila, vilket jag gillar, men trederna för 2010 består av starka, klara färger, såsom orange, gul, rosa och grön, kul med nytt och fräscht! Svart som har varit en "no-no" färg inom bröllop men som kom in mer och mer 2009 är het även i år, många klänningar har svarta inslag och detaljer. Fast den hetaste färgtrenden för 2010 verkar ändå vara turkos.

Givetvis ska ni välja färger som ni gillar och passar er. Är du osäker? Varför inte göra en färganalys. Där får du veta vilken av de fyra årstiderna du tillhör. Var och en av årstiderna har en egen färgpalett. Man kan bara tillhöra en årstid och den följer med hela livet, även om man är solbränd, färgar håret eller åldras. Vår och höst är de varma färgerna och de kalla är vinter och sommar. Men var inte orolig oftast behöver du inte välja bort en viss färg bara för att du tillhör en viss årstid, det gäller bara att hitta rätt nyans. Om du har en röd färg och blandar i lite blått, får du en kall röd färg. Blandar du gult i den röda färgen så får du en varm. De färger du väljer till ditt bröllop ska gå som en röd tråd genom blommor, makeup, smycken och hår. Blandar du in fel färger tappas helhetsintrycket och harmonin.

Även när du väljer brudklänning kan en färganalys komma väl till pass. Här är det många som höjer ett ögon bryn och svarar "vadå jag ska ju ha en vit klänning" men vitt finns i många nyanser. Klänningen ska harmonisera med hy, hår och ögonfärg. Meningen med stil och färganalysen är att framhäva dina egna färger och plocka fram din personlighet.

Även om jag inte själv för tillfället går i giftastankar funderar jag på att göra en färganalys alltid roligt att veta vilka färger som är "mina" och vara förberedd inför min egen stora dag ;) så om det är någon som vet var jag i Oskarshamnstrakten gör en sådan så hojta till.

Over and out!


Visitkort klart!


Företaget är startat!

Företaget är registrerat, namnet är godkänt (tack Emilie och Therese) och hemsidan är uppe www.sagobrollop.nu  Ja men jo då är jag företagare då! Galet men sant!

Varit på banken idag, ett företagskort är på väg och bankgirot fixat, jo jag är verkligen företagare nu! Äntligen!

Ska Du gifta dig och planerar bröllop eller någon annan fest? Tveka inte att höra av dig, halva priset till Sagobröllops första kunderna. Och som ni kan läsa på hemsidan är första konsultationen alltid gratis.

En bröllopsmässa här i Oskarshamn ligger i startgroparna! Mer information kommer snart. Är du själv företagare och vill att ditt företag ska synas i samband med mässan hör av er till mig!

Nähä nu måste jag sätta igång och jobba, mycket att göra och mycket att styra upp.

Ses och hörs!

Alexandra, Sagobröllop i Oskarhamn


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0